NOWOŚĆ

Lubicz American Pale Ale
-to charakterne piwo o dość mocno wyczuwalnym aromacie amerykańskich chmieli. Chmielenie na zimno powoduje, iż po każdym łyku można poczuć jego cytrusowy charakter oraz chmielowe nuty. O bursztynowej barwie i z pianą długo utrzymującą się na powierzchni. Lubicz American Pale Ale z racji swojej lekkości i powściągliwości jest niezwykle pijalne, lekkie i orzezwiające o każdej porze roku.

 

Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, monachijski, zakwaszający, chmiele: polskie oraz amerykański; drożdże górnej fermentacji

Ekstrakt:  12,5° Plato
Zawartość alkoholu: 5,6% Obj.

 

 

Lubicz Summer Ale
-to nasza odpowiedź na upalne lato, która zapewnia maksymalne orzeźwienie. Pierwsze skrzypce grają tu delikatna goryczka oraz soczysty aromat chmielowy. Zastosowane odmiany chmielu wnoszą nuty smakowo-zapachowe owoców takich jak: mango, marakuja, ananas. Lekkie, jasne piwo górnej fermentacji, świetnie gaszące pragnienie, urzekające egzotycznym smakiem.

 

Składniki: woda, słody: : Pale ale, monachijski, zakwaszający, pszeniczny jasny; chmiele: polskie oraz amerykański; drożdże górnej fermentacji

Ekstrakt:  10,0° Plato
Zawartość alkoholu: 4,0% Obj.

 

 

Lubicz Marcowe
- złociste piwo dolnej fermentacji o barwie ciemniejszej niż nasze piwo Leżak, którą zawdzięczamy temu, że podczas produkcji piwa użyliśmy obok słodu pilzneńskiego także słodu monachijskiego. Starania naszego piwowara podczas całego procesu warzenia zaowocowały uzyskaniem piwa o ciekawym pełnym smaku. Nazwa piwa pochodzi z czasów kiedy do chłodzenia używano lodu uzyskanego z zamarzniętych stawów i jezior. Ostatnie lody pozyskiwano właśnie w marcu. Wtedy warzono ostatnie piwo marcowe i trzymano je do września, kiedy rozpoczynał się w Monachium Oktoberfest, gdzie to piwo jest serwowane od XIX wieku. Dzięki temu, piwo to otrzymało drugą nazwę Oktoberfestbier.

 

Składniki: woda, słód jęczmienny: monachijski, pilzneński, karmelowy, zakwaszający; chmiele: polskie oraz niemieckie; drożdże górnej fermentacji
 

Ekstrakt:  13,8° Plato
Zawartość alkoholu: 6,5% Obj.

Najbliższa możliwa data odbioru dla zamówień złożonych
do godziny 14:00 danego dnia, to kolejny dzień roboczy.

Formularz zamówienia 

Imię i nazwisko
Adres e-mail
Wybór piwa
Ilość butelek
Orientacyjna data odbioru produktu
Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

ODKRYJ PRAWDZIWY SMAK PIWA Z NASZYCH LOKALNYCH BROWARÓW

Lubicz Pszeniczne
- piwo górnej fermentacji typu „Hefeweizen” (hefe-drożdże, weizen-pszenica). Cechą charakterystyczną naszego piwa jest intensywny aromat banana zrównoważony nutą goździkową i estrami owocowymi. Tekstura smaku pochodząca od pszenicy wpływa na odczucie kremowości i pełności, które może przedłużyć się do lekkiego, ostrego finiszu spowodowanego wysokim nagazowaniem. Drożdże sprawiają, iż piwo wydaje się bardziej treściwe niż jest w rzeczywistości. Piwo jest chmielone subtelnie delikatnymi odmianami chmielu, co powoduje, iż nuty chmielowe są niewyczuwalne.

 

Składniki: woda, słód pszeniczny jasny, słód jęczmienny: monachijski, pilzneński, karmelowy, zakwaszający; chmiele: polskie oraz niemieckie; drożdże górnej fermentacji
 

Ekstrakt:  12,6° Plato
Zawartość alkoholu: 5,6% Obj.

 

 

Lubicz Leżak
- orzezwiające piwo dolnej fermentacji typu „Lager” charakteryzuje się wydłużonym okresem leżakowania, szlachetną chmielową goryczką i wyraźnym chmielowym aromatem o intensywności od średniej do wysokiej. Wysokie nasycenie sprawia, iż sięgając po kolejny łyk odczujecie Państwo subtelne szczypanie w język. Zawdzięczamy to dwutlenkowi węgla powstałemu w czasie fermentacji i długotrwałego procesu leżakowania, podczas którego drożdże zamieniły cukier ze słodu w alkohol i dwutlenek węgla.

 

Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, karmelowy, zakwaszający; chmiele: polskie oraz niemieckie; drożdże dolnej fermentacji

Ekstrakt:  12,5° Plato
Zawartość alkoholu: 5,6% Obj.

 

 

STREFA PIW REGIONALNYCH

TRADING COMPANY ZAK-TURCZA ®